Düğün Fotoğrafçısı Seçimi
Düğün hazırlıkları keyifli olduğu kadar, yorucu da bir süreç. Düğün ile ilgili hizmet aldığınız diğer kategorilerin (çiçek, muzik, süsleme, gelinlik, vs) aksine, Düğün Fotoğrafçısı‘nın yapacağı işi önceden test etme şansınız olmayacak. Bu sebeple, fotoğrafçınızı seçerken bir çok etmeni gözden geçirmenizde fayda var.
İstediğiniz tarza karar verin
Düğün fotoğrafçılarını araştırmaya başlamadan önce, ne tarz Düğün Fotoğrafları istediğinize karar vermeniz gerekli. Böylece Düğününüzü çekecek fotoğrafçıya daha kolay karar verebilirsiniz. Belgesel, Klasik, Modern, Stüdyo ilk akla gelen başlıklar. Gün boyunca poz vermeden, sadece günün akışının fotoğraflanmasını isterseniz, Belgesel tarz uygun olabilir. Stüdyoda veya Açık alanda, klasik, anne-babalarımızın albümlerindeki gibi pozlar ise daha çok Klasik / Stüdyo kategorisinde sayılabilir.
Düğün Fotoğrafçısı araştırmaya başlayın
En güzel referanslardan bir tanesi, evlenen arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın memnun kaldıkları fotoğrafçılar olacak. Sizin yapmayı planladığınız tüm araştırma ve değerlendirme süreçlerini zaten yaptıkları için, memnun kaldıkları Düğün Fotoğrafçısı ile görüşerek işe başlayabilirsiniz. İkinci aşama, bol bol portföy gezmek olmalı. Google araması, Instagram ve Pinterest gibi sayfalardan beğendiğiniz firmaların olabildiğince fotoğraflarını incelemeniz iyi bir fikir. Web siteleri ve portföylere bakarken, farklı düğünlerden tek tek en güzel kareleri mi paylaşıyorlar, yoksa düğün hikayelerini baştan sona mı paylaşıyorlar diye bakmak gerek. Sadece en güzel kareleri paylaşmak biraz yanıltıcı olabilir. Baştan sona düğün hikayelerinin paylaşılması çok önemli bir konu. Nitekim her düğün fotoğrafçısı, bir kaç düğün sonra bir websitesi açacak kadar fotoğraf çekebilir. Fakat onlarca düğünü güzel çekmek başlı başına bir iştir.
Görüşme ayarlayın
Portföyünü beğendiğiniz fotoğrafçılar ile mutlaka yüz yüze görüşmeniz gerekli. Unutmamak lazım ki, fotoğraf sadece teknik & estetik bir iş değil, aynı zamanda tüm gün beraber geçireceğiniz Düğün Fotoğrafçınız ile iyi uyum sağlamanız da gerekli. Fazla ısrarcı, sürekli talimat veren veya tam tersi, hiç konuşmayan, sizi yönlendirmeyen, kendi dünyasında bir kişi ile çalışmayı kimse istemez.
Düğün Fotoğrafçısı’na sorulacak bir kaç soru
- Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz,
- Düğün günü ortalama kaç fotoğraf çekiyorsunuz,
- Tüm Fotoğrafların dijital, yüksek çözünürlüklerini teslim ediyormusunuz,
- Kaç fotoğraf Photoshop işlemine tabi olacak,
- Ödeme seçenekleri nasıl,
- Güzel Fotoğraflar için mekan alternatifleri nereler,
Gerçek Düğün Hikayesi albümleri inceleyin
- Mümkün olduğunca çok çiftin, düğün hikayesi fotoğraflarını görün,
- Sadece tablet veya TV’den değil, basılmış fotoğrafları inceleyin,
- Albümün basıldığı kağıt, kapak, deri, vs kalitesine ve dayanıklılığına dikkat edin,
- Albümdeki fotoğrafların renk ve kalibrasyonlarının, tablet ve bilgisayarda gördükleriniz ile aynı olup olmadıklarına bakın,
Fotoğrafçınızı teyit edin
Düğün Fotoğrafçısı seçimi için, birden fazla kişi ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Ne kadar çok kişi ile görüşürseniz, o kadar iyi. Fotoğrafçıya karar verdikten sonra, kapora ve günü rezerve etmeyi unutmayın. Günlük yaşamın koşuşturmasından, çiftler bazen fotoğrafçılarına bilgi vermeyi unutabiliyor ve gün başka bir çift tarafından rezerve edildiği zaman tatsız bir durum ortaya çıkıyor. Bir diğer önemli noktada, Düğün günü hangi fotoğrafçının geleceği. Her firmada birden fazla kişi çalışabiliyor ve sizin beğendiğiniz fotoğrafları çeken fotoğrafçının düğün gününde de sizinle olması için ısrarcı olun.
Düğün Gününü Programlayın
Düğün tarihi yaklaştığı zaman, Fotoğrafçınız ile birlikte günü programlamanızı tavsiye ederiz. Sadece kuaför veya nikah saatine göre bir program yaparsanız, fotoğraf çekimi için çok ideal olmayan bir zaman diliminde, örneğin saat 12:00’de çekim yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu saatlerde güneş çok tepede ve sert olduğu için fotoğraf çekimine çok elverişli bir zaman dilimi sayılmaz. Hele bir de, nikah akşam geç saatlerde ise, çekimden sonra bütün gün boşta kalabilir.
Her Düğün farklı olmak ile beraber, Kuaför-Makyaj hazırlıklarına 3-4 saat, Kız Almaya 1-1.5 saat, Açık alan çekimine 2 saat ve ulaşım 1 saat olarak planlanabilir. Düğün Mekanında yapılan hazırlıklar veya daha kısa ulaşım mesafeleri söz konusu olduğu zaman, bu süreler daha da kısalacaktır.